Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2022: A Te Éved

2022: A Te Éved

Minden évben újra és újra eljön az alkalom amikor ismételten megfogadsz valamit a csodálatos újév első napján, és bár szívedből tudod, hogy egy-két hétnél tovább nem fog tartani - tisztelet a kivételnek persze, előttük emelem kalapom szívből - megteszed a fogadalmad, hiszen ez a szokás. Nekünk van egy jobb ötletünk, hogy mi legyen a 2022-es célod és ehhez még fogadalmakat sem kell tenned, sőt az édességet sem akarjuk kizárni az életedből, ráadásul garantálom, hogy még a konditerem közelében sem kell tartózkodnod.Na elég kíváncsi vagy? 

Újév első napján, feküdtem a kanapén a délelőtti órákban és nyomkodtam a telefonom. Mi mást csinálhattam volna, hiszen megmozdulni nem volt nagyon kedvem az éjszakázás után. Hiába akarnám tagadni, öregszem. Megjöttek az újévet köszöntő első üzenetek, majd egy kedves barátnőm feltette a kérdést egy csoportos beszélgetésben: Ti mit fogadtatok meg? Azonnal rávágtam a válaszom . Semmit. MIért is tettem volna? Nem az újév szükséges ahhoz, hogy valamit elhatározz, hanem maga a döntés. Ezt meghozhatod év közben is, ahogy én is tettem a diétával kapcsolatban. El is tűntettem azt a fránya 10 kiló felesleget ami úgy ragaszkodott, és még évváltás sem történt ez idő alatt. Olvasva a lányok válaszait aztán rájöttem, hogy egy dolgot mégis meg kellene valósítani ebben az évben. Nem csak nekem. Mindannyiunknak. Mert mindannyiunknak legalább ugyanannyira szüksége van rá. 

Nem akarom megváltani a világot, sem nagy titkot elárulni, mégis úgy érzem muszáj emlékeztetnem rá mindenkit. Ne felejtsd el az énidőt. Bután hangzik mi? De őszintén... mikor foglalkoztál csak igazán magaddal? Mikor ültél le egy jó könyvvel vagy a csendben egy kicsit elmélyedni a gondolataidban. Kikapcsolva a napi stresszt és agyalást. Elfeledve a rohanást és a munkát... magamból és környezetemből kiindulva szerintem a legtöbben túlságosan is régen. Megírtam hát a lányoknak is, hogy napi 10 perc énidő. Ez az amit szerenték idén megvalósítani. Amikor nem a konyhában ugrálok, amikor nem más problémáival foglalkozom, amikor nem érdekel a telefon vagy az hogy ki és mit szeretne tőlem. Csak az amit én akarok magamtól. Nem kell több. Napi 10 perc, ha lehet több az csak jó, de sokszor még ezt sem tudjuk megvalósítani, pedig nem hangzik túl soknak 24 órából. 

Furcsán tapasztaltam a nagy egyetértést, sőt azt, hogy ezt ők is alkalmazni fogják minden nap, mert igazam volt. Az év végi hajtás akár meló akár magánélet terén még inkább kikészített mindenkit, és a karácsony sem a magányos pihenés ünnepe, hanem a családi együttlété. Nem is tudom, talán 26-án már le tudtam ülni fél órára a kanapéra, de pár percen belül fel is pattantam hiszen sajnos nem fő meg magától az ebéd. Azt hiszem ebben az ünnepi rohanásban eszméltem rá, hogy mennyire hiányzik az, hogy kicsit magamat is előtérbe helyezzem és azt csináljam amit szeretek. Saját példámon felbuzdulva nekem az írás hiányzott. Az hogy legyen fél órám arra, hogy legalább néhány gondolatot, néhány új mozzanatot, pár izgalmas fordulatot papírra - vagy inkább gépbe - vessek. Egy perc nyugtom nem volt, és ez még idegesebbé tett, feszültebbé és stresszesebbé. Hiányzott a csend. Hiányzott az hogy legalább egy kis időre ki tudjam kapcsolni a világot magam körül. Ki kell kapcsolni. Meg kell tanulnod, hogy ez az első lépés ahhoz, hogy az életedben változást idézz elő. Az, hogy önmagadat ismerd és foglalkozz magaddal mélyen belül. Engem az írás, míg két barátnőmet az olvasás, harmadikat a kreatív alkotás, a negyediket a szabadban tett séták tudják erre ráhangolni. Neked mi az, amiben igazán megtalálod magadat? Ha erre a kérdésre nem tudod a választ, akkor még inkább ideje, hogy elkezdj egy kis énidőt szerezni saját magad érdekében. 

Sokan félnek egyedül lenni, félnek elmerülni a gondolataikban pedig pont ezek a rövid vagy hosszabb időszakok kellenek ahhoz, hogy meglássuk a megoldát bizonyos kérdésekre vagy hogy kitisztuljanak a gondolataink. Lassulj le és figyelj arra a belső hangra, mert csak jót akar. MIhez van kedved? Mi az amivel önmagadat tudod feltölteni? Lehet, hogy ez egy barátnővel való találkozás persze, de ne felejtsd el, hogy pont az a lényeg hogy az énidő során magadért vagy, nem másért. Szóval, légy őszinte? Mikor nyomtad meg utóljára az off gombot magadon, hogy végre csak te számíts? Nem véglegesen, nem önző módon de igenis egy picit, legalább napi szinten 10 percre. A világ rohan és mi vele rohanunk, ez ellen nincs mit tenni, de egy kis tudatosság segíthet abban hogy kevésbé legyünk türelmetlenek, stresszesek vagy akár abban, hogy ne induljunk el a depresszió felé vezető úton. 

Webáruházként mi az énidődet úgy tudjuk támogatni, hogy házhoz visszük és eléd tárjuk a kreatív ajándékok tárházát, így az ajándékok kutatására szánt időt magadra is fordíthatod, hiszen 2022-ben is igaz, hogy ha ajándékra van szükséged és igazán kreatív akarsz lenni, akkor nincs más dolgot mint a Cuszó-Lak webáruház ajánlatait végigböngészni és megnyomni a megrendelés gombot. Mi garantáljuk a mosolyt az arcokon. Ráadásul ásvány ékszereink között több olyan darabot is találsz ami segít az önmegvalósításban, vagy akár a kreatív éned megtalálásában. Ne felejtsd el. Egy van belőled és egy életed van. Ne helyezd magad mindig mások mögé, mert sokkal többet érsz ennél. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajándék Ásvány Rólunk
Az oldal tetejére