Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szerezd meg a Szettet

Szerezd meg a Szettet

A csúnya pulcsik ideje lejárt - a cuki családi szett a menő. 

Tippek, trükkök, ötletek - új és folyamatosan bővülő családi ruha szettek - hogy az idei közös fotó ne legyen unalmas. Főként akkor ne, ha idén már hárman ünneplitek az évnek ezt a fontos és kivételes napját. Vagy még többen vagytok? Szerintem a mi szótárunkból kimaradt az a válasz, hogy: lehetetlen. 

Olvasd el legújabb blogunkat, kapcsolj ki egy forró teát szürcsölgetve, miközben megrendeled egyik új cuki családi szettünket amelyben garantált lesz a mosoly a közelgő ünnepen. 

 

Szokásos hétvégi barkácsboltos túránkon - mert az én páromnak mindig bütykölnie, ragasztania, szerelnie kell valamit - hirtelen megtorpantam és kivülállók számára úgy tűnhetett, hogy tátott szájjal álltam az előttem felsorakozó hatalmas ünnepi dekorációdömping előtt. Karácsonyi manók, égősorok, LED-es díszek, adventi koszorúk, műfenyő. Csodálkozásom oka nem magán a felhozatalon volt - inkább az árakon - de viccet félretéve mikor lett Október vége? A világjárvány megjelenése óta ez a két év köszönés nélkül szélsebesen szállt tova és megint itt vagyunk a szeretet ünnepére, karácsonyra készülve. 

Lehet egyedül vagyok ezzel, de Októberben sőt... még November első felében is a falra mászom az üzletközpontokban - és barkácsboltokban - lágyan csilingelő karácsonyi dallamoktól. Lehet a stressz és a sok munka engem is átváltoztat egyszer egy zöld, undok hegyen lakó gonosz manóvá. Mikor már azt hiszem, hogy ez ebben az évben fog bekövetkezni akkor viszont jön a varázs. Jön az a pici valami, ami meghozza a fordulatot. Tavaly emlékszem ez a kandallóépítés volt. Tudtátok, hogy egy kis kreativítással és némi hungarocel felhasználásával egy igen időt álló és formás kandallót lehet készíteni, ami egész évben feldobja a lakás egyik kis szegletét? Mint említettem, kedves párom akkor is barkácsol mikor nem muszáj. Ez is az ő fejéből pattant ki. Persze begyújtani nem lehet - vagy nem ajánlatos - de máris van egy tökéletes háttered a decemberi fényképekhez. 

Amikor mellé állítottuk és feldíszítettük a fát - természetesen műfenyőt mert nem hiszek az erdő írtásban, ráadásul takarítani sem szeretem a lehullott tűleveleket  egy szó jutott eszembe: Tökéletes. A látvány, az összhatás, a csillogás és a fények. Megvolt a tökéletes helyszín bármilyen fénykép elkészítéséhez. Az én kezembe másodperceken belül ott is termett a telefon és megcsináltam a képeket jobbról, balról, közelebbről, távolabbról... aztán párom felkapcsolta a villanyt. Tudtátok, hogy mennyivel jobb képet lehet világosban csinálni? (viccelek, ennyire nem vagyok műszaki analfabéta) A helyszín megvolt, a hangulat megvolt... hát és rájöttünk hogy se csúnya pulcsival se csúnya pólóval nem rendelkezünk. Jellemző. Persze minden évben karácsony előtt 1 héttel jut eszedbe hogy ezt be kéne szerezni, és persze minden évben végigjárom a boltokat újra és újra, de addigra már az élelmes és karácsonyi lázban égő emberek réges - régen kifosztják azokat. 

Idén sincs csúnya pulcsim, de már nem is vágyom rá. Sokkal, de sokkal jobban tetszenek a Cuszó - Lak legújabb családi ruhaszettjei. Persze hazabeszélek, mindenki ezt tenné... de most komolyan, minek nekem csúnya pulcsi mikor akármilyen páros ünnepi szettünk is lehet? Mennyivel menőbb valami vicces feliratot nyomatni a családi pólóra - oké, most esett le, hogy kell egy Grincses páros póló - és vidáman megörökíteni a pillanatot. Főleg ha esetleg új taggal is bővült a család. Na akkor pedig aztán kötelező egy családi szett beszerzése. Tuti mindenki imádni fogja a szettet, hiszen nem lehet nem szeretni. Egyébként amíg leírtam ezt a pár sort újabb és újabb ötletek sorakoztak fel a fejemben, és szerintem tudjátok hogy ezek általában nem ragadnak ott. Mi a Cuszó - Laknál próbáljuk veletek is megosztani kreativításunk minden mozzanatát és célunk az hogy előhozzuk belőletek is a kreatív gondolatokat, hiszen mi értetek csináljuk. Azért hogy örömöt szerezzünk és azért hogy a nálunk vásárolt ajándékokkal ti is örömet szerezzetek. Nem csak karácsonykor, hanem az év bármelyik napján. 

Egy szó mint száz, ne járjatok úgy mint én a csúnya pulcsikkal és ne hagyjátok az utolsó pillanatra a beszerzését. Higyjétek el megbánjátok ha pont az orrotok előtt fogy ki a készlet - mert kifogyhat, mégha mindent meg is teszünk ennek elkerülése érdekében. Készüljetek velünk már most a vészesen közeledő karácsonyi ünnepre, szerintem kettőt pislogok és december lesz. Mondjuk az sem kizárt, hogy én vagyok teljes időzavarban. Mindenesetre az adventi koszorú már szembe jött velem a házba. Ugye azt sem felejtitek el beszerezni? No és a karácsonyi ajtódísz? Mit szóltok egy egyedi karácsonyi üveggömbhöz? Na jó, fejezzük be a promóciót - hiszen ez itt nem a reklám helye - és jöjjön néhány apró tanács hogyan készítsd el az ünnepi képet. 

1. lépés: DIY kandalló 
Amennyiben sosem hallottál még a hungarocel elemekből összeragasztott kandallóról akkor nem vagy igazi karácsony rajongó. Most komolyan. Kedvenc videómegosztónk, a YouTube számos rövidfilmet szolgáltat a megvalósításról, így ezt most itt nem részletezném. Nem nehéz. Nem bonyolult. Vágjatok bele bátran, nem fogjátok megbánni. 

Van B verzió, csak az közel sem költséghatékony. Bármelyik barkácsboltban megvásárolhatjátok a kicsitól a nagy méretig megtalálható elektromos kandallókat. Azzal már fűteni is lehet, és említsük meg, hogy akárcsak a jó amerikai romantikus filmekben, ti is bekucorodhattok elé a szőnyegre, egy egyedi bögrével a kezetekben és élvezhetitek a forró bor vagy a meleg tea lágy érintését. Akár egyedül akár párban. 

2. lépés: Kapd el a pillanatot
A világ már - már valóban egy igazán tökéletes hely - legalábbis ha a social media felületen keresztül szemléljük, de nekem hiányoznak a régi, véletlenül elkapott pillanatok. Mennyit nevettünk egy - egy picit rosszul sikerült képen, amin anya éppen hunyorog, vagy apa ásít egyet. Ma már ezek a képek egy gombnyomással a kukában landolnak okoskészülékeinken, pedig néhányat nem biztos hogy érdemes lenne törölni. Felejtsétek el a beállított, pózolós, erőltetett mosolygással lőtt képeket. Jöjjön szívből. A fotózás pillanata is és a mosoly is. 

3. lépés: Ne felejtsd a világítást
Értem én, hogy sokunknak már sötétben is tökéletes képet készítő telefon lapul a zsebében, de alapszabály volt és mindig lesz is, hogy a fotózás egyik legfontosabb kelléke maga a fény. A legjobb a természetes fény, de persze mindez Karácsonykor általában már nem érkezik meg az ablakon keresztül, így marad a belső világítás. Fontos, hogy merről jön a fény és tudom hogy ezt mindenki tudja, de mégis a többség zsigerből ellenkezőleg csinálja - sose állj a fényforrással szemben fotózás közben. 

4. lépés: Válts nézőpontot
Ne ragadj meg az unalmas "megfogom és megnyomom azt kész" verziónál. Légy Kreatív. Mert képes vagy rá. Mert ha egyszer kipróbálod utána már nem is akarsz másként fotózni. Emeld a magasba, guggolj le a földre, feküdj melléjük, válts látószöget. A különleges képeknek csak az szabhat határt ha nem próbálkozol. 

5. lépés: vagyis inkább -1. lépés: Rendeld meg nálunk már most az ünnepi dekorációdat, válogass egyedi és különleges termékeink között, vagy akár már az ajándékvásárláson is törheted a fejed. Mindenesetre ha ti akartok a legmenőbb család lenni idén... akkor irány a Családi Szettek menüpont és már mehet is be a kosárba. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajándék Család DIY
Az oldal tetejére