Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi LEDvilág

Karácsonyi LEDvilág

Díszek, fény és csillogás mert az ünnepi időszak ezek nélkül nem létezik. Összegyűjtöttünk néhány helyet, ahova érdemes ellátogatni a téli időszakban, ha te is a fények és a csillogó villogó karácsonyi dekorációk szerelmese vagy. Ki ne lenne az? Nem elég otthon? Akkor gyere velünk és olvasd el karácsonyi hangulat ihlette blogunk legújabb kis szösszenetét, ahol néhány személyes kedvenc karácsonyi fénydekor tippet is elárulunk nektek. 

Imádjuk a fényárban úszó parkokat, a kivilágított utcákat, a díszesen felöltöztetett fákat, sóhajtozva és kötelező jelleggel felaggatjuk mi is az égőket körbe a teraszokra és a kerítésekre - persze a szívünk mélyén élvezzük és a világért sem hagynánk ki a készülődés eme fontos mozzanatát- akár a nagyvárosokban akár a kisebb vidéki helyszíneken járunk a LED izzók a téli időszakban nem hagynak minket elveszni a sötétben. Mert a karácsonyhoz ez hozzá tartozik. Nem szeretnék sem az energiavészhelyzet, sem a jelenlegi gazdasági helyzet bugyraiba belenyúlni, hiszen nem is ez a dolgunk, hanem az, hogy örömet és pozitív érzéseket hozzunk el nektek. Mi továbbra is erre törekszünk és idén sem hagyjuk a karácsony szép ünnepét a sötét depresszió mélyébe veszni, no meg a Grincsnek sem hagyjuk hogy ellopja. 

Kilencvenedik éve történik meg, hogy a Rockefeller Center karácsonyfáján felkapcsolják a világítást, és fényárba borítják New Yorkot. Idén 50,000 LED öleli körbe a 82 méter magas lucfenyő ágait, amelynek a tetején egy hárommillió kristállyal kidekorált Swarovski csillag ragyog. Kétségkívül a nagy alma fája az egyik legnagyobb látványossága a bolygónknak így karácsony tájékán, de nyugodjatok meg nem kell egészen a tengerentúl zsúfolt városába utaznotok ahhoz, hogy ti is átéljétek a LED élményt. Nincs 80 méter magasan, viszont nem is kell miatta a repülőtéren rostokolni. A maga 1,5 kilométeres útvonalával idehaza is meseországba kerülhettek ha ellátogattok erre a csodálatos helyre 2023 február 28-ig, amely a főváros szívében a Palatinus strand területén kapott helyet. 

A Lumina Park. A fényjátékok csodálatos játékának otthona. A belépést követően már nem is fogsz vágyni a Rockefeller téren gyülekező tömegre és a csillogó hatalmas fenyőre, hiszen teljesen elvarázsol a látvány és egy röpke pillanat alatt újra visszarepülsz a gyermekkorodba. A gondtalan és boldog gyermekkorba, amikor még elbűvöltek a minden ritmust mellőző villódzó fények is. Egy új világba csöppensz akár Aliz, csak itt csodaország helyett egy LED birodalomban találhatjuk magunkat. Nem lehet szavakba önteni. Használhatok bármilyen fancy vagy túlzóan imaginative szavakat, ezt nem elég leírni ezt látni kell. Idén valóban egy igazi ragyogó élménynek lehetsz részese, amely az egész család számára egy felejthetetlen élmény marad - és még viszonylag pénztárcabarátnak is mondhatjuk. (főként, ha azt veszem alapul, hogy a következő év végén egy szintén mesés eseményre egy 3 fős családi jegy ára átlépi már - már a 6 számjegyű összeget.) Szóval fogd a családot, vagy a párodat, de akár a barátnőiddel, sőt ... kollegákkal is kilátogathattok a Margitszigetre egy kis esti kikapcsolódásra és hagyjátok magatokat elvarázsolni a fények és a hangok játékával. 

A hangos kritizálók kedvéért - akik karácsonykor sem kímélik társaikat, és engem sem szoktak - kiemelném, hogy a park energiatakarékos LED világítással működik és a legkorszerűbb technikát használja. Egy napelemes rendszer biztosítja az energiatermelést, így még környezetbarát is. 

Még mindig nem volt elég? Tovább is van mondjuk még? Merthogy van egy másik mesebirodalom is a főváros szinte másik oldalán, amely nyáron teltházas nagykoncertektől hangos, viszont télen igazi jeges mesevilággá változik. Hatalmas korcsolyapálya, felturbózott fények és családcentrikus megoldások. Így jellemezném a Budapest Park téli működését, Egy téli csodaország, ahol 1500 négyzetméter áll rendelkezésünkre, hogy korcsolyázzunk - akár táncoljunk a jégparketten - és megcsodálhatjuk a színpad helyére állított hatalmas karácsonyfát kedvenc slágereink kíséretében. Bárok, pultok, forralt bor és puncs. Ez mind csak rád vár az idei téli szezonban, de ha inkább forró csokis vagy kakaós típus vagy akkor sincs mitől tartanod, hiszen rád is gondoltak, sőt a gyerkőcökre is. 6 éves kor alatt még a belépőt is elengedik, ráadásul játszósarok áll a gyerekek rendelkezésére. Mire vársz még? Én mindjárt veszem a korcsolyámat és már itt sem vagyok. 

Oké, oké ígértem otthoni tippeket is, és persze nem azzal fogom kezdeni hogy dobj le egy jégpálya alapot a kertbe, főleg ne az erkélyre. (bár jómagam is elgondolkoztam a medence téli felhasználási módjain, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a gondolat még számos ponton hibádzik) Ha jégpályát nem is, LED fényárt és karácsonyi hangulatot te is tudsz varázsolni otthonodban, és ezért még a lábadat sem kell kitenned a fészked zárt és meleg öleléséből. Mi pedig ehhez nyújtunk segítséget, hiszen folyamatosan bővülő Karácsonyi Dekorációink között nem csak egyedi díszgömböket, adventi koszorúkat és felfújható karácsonyi figurákat találhatsz, hanem fényes, csillogó villogó LED-es karácsonyfákat is minden méretben és a személyes kedvencem a LED-es kerámia vonat na és persze a LED-es angyal ablakdísz. Neked már minden megvan otthon ahhoz hogy tökéletes karácsonyi hangulatot teremts? Ha nincs, akkor se aggódj hiszen tökéletes helyen jársz. Akár ajándék, akár dekoráció, a Cuszó-Laknak mindig van egy jó ötlete, főleg ha az év legcsodálatosabb ünnepéről van szó. 

Vigyázz már nincs sok idő! Kezd el ma a készülődést, és sose hagyd, hogy a negatív emberek lelombozzanak. Mosolyogj, kortyolj bele a forralt borodba vagy a forró csokoládédba és dúdolt tovább, hogy "Kiskarácsony, Nagykarácsony... "

 

Az oldal tetejére